Terveysmetsäretket

Koe luonnon tutkitut hyvinvointivaikutukset koulutetun oppaan kanssa upeissa kansallispuistokohteissa.

Outar järjestää ohjattuja Terveysmetsäretkiä ryhmille ja yksityishenkilöille seuraavissa kansallispuistokohteissa: Lauhanvuoren kansallispuisto, Kurjenrahkan kansallispuisto, Helvetinjärven kansallispuisto ja Seitsemisen kansallispuisto. Metsähallituksen yhteistyöyrityksenä olemme sitoutuneet noudattamaan luontokohteissa Kestävän matkailun periaatteita.

Opastettujen Terveysmetsäkävelyiden aikana koemme luonnon kaikilla aisteillamme. Terveysmetsäkävelyllä etenemme hitaasti ja perehdymme metsän hyvää tekeviin vaikutuksiin koulutetun Terveysmetsäoppaan johdolla. Teemme aisteja avaavia luontoharjoituksia ja havainnoimme luontoa ympärillämme. Kuulostelemme omaa kehoamme ja tuntemuksiamme ja tunnistamme metsäoleskelun vaikutuksia itsessämme.

Terveysmetsä -retket perustuvat luonnon tutkittujen hyvinvointivaikutusten havainnointiin ja
kokemiseen. Terveysmetsä on ministeriöhankkeessa kehitettyä toimintaa. Retkiohjelman tavoitteena on syventää luontoyhteyttä, oppia luonnosta, lisätä tietoa luonnossa oleskelun terveysvaikutuksista ja vahvistaa luonnon asemaa henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja ilon lähteenä.

Terveysmetsä -toiminnan arvot ovat elämänkunnioitus, ekologisuus, luottamuksellisuus, terveellisyys ja tutkimustieto.

Terveysmetsä -toiminta perustuu tutkimustuloksiin luonnon moninaisista vaikutuksista hyvinvointiimme. Kun astumme ulos vihreään rentoudumme jo muutamassa minuutissa. Hengitys tasaantuu. Noin 15-20 minuuutissa sydämen leposyke seestyy, sykevälivaihtelu kasvaa ja parasympaattinen hermosto aktivoituu. Stressihormoni kortisolin määrä syljessä laskee. Tarkkaavaisuus ja muisti paranevat noin kolmessa vartissa. Jo lyhyt kävely lisää myönteisiä tuntemuksia. Lue lisää Terveysmetsätoiminnasta.

Opastetut Terveysmetsäkävelyt sopivat kaikille, kaiken kuntoisille ja kaiken ikäisille.

  • Erityisryhmille
  • Matkanjärjestäjien ohjelmiin
  • Työryhmien virkistyspäivään
  • Osaksi luontolomaasi
  • Kaikille luonnossa pysähtymistä kaipaaville


Retket voidaan toteuttaa myös englanniksi. Pyydä tarjous sähköpostitse info@outar.fi tai lomakkeella sivun alalaidassa. Voit myös osallistua jollekin tulevista avoimista Terveysmetsäretkistä. Niiden tarkemmat tiedot löytyvät Outar -verkkokaupasta.

TilausRetki itselle tai omalle ryhmälle:

Terveysmetsäkävelyt 35€/hlö/min 2 hlöä Lauhanvuoren kansallispuistossa

Metsäkävelyn aikana etenemme hitaasti,  teemme aisteja avaavia luontoharjoituksia ja nautimme luonnosta. Havannoimme tarinoiden kautta luontokohdettamme. Oppimme, miten luonto vaikuttaa hyvinvointiimme ja miten voimme lisätä luonnon hyvinvointivaikutuksia omassa arjessamme.

Voit varata retken vaikka itsellesi ja ystävällesi. Ota yhteyttä sähköpostitse info@outar.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Sisältää ohjatun Terveysmetsäkävelyn, lämmintä metsämarjamehua sekä vinkkejä terveysmetsäkävelyiden toteuttamiseen osana omaa arkea.

Osallistujat: 2-7 hlö
Kesto: 2 h, matka 2-4km
Retken taso: helppo
Kenelle: Terveysmetsä retket sopivat kaiken kuntoisille ja kaiken ikäisille.

terveysmetsäretki tai -retkisarja räätälöidylle ryhmälle eri kansallispuistokohteissa

Metsäkävelyn aikana etenemme hitaasti, teemme aisteja avaavia luontoharjoituksia ja nautimme luonnosta. Havannoimme tarinoiden kautta luontokohdettamme. Oppimme, miten luonto vaikuttaa hyvinvointiimme ja miten voimme lisätä luonnon hyvinvointivaikutuksia omassa arjessamme.

Sisältää Terveysmetsäretken valitussa kohteessa: Lauhanvuoren kansallispuisto, Kurjenrahkan kansallispuisto, Helvetinjärven kansallispuisto tai Seitsemisen kansallispuisto. Retki on suunniteltu asiakkaan tarpeiden, toiveiden ja teeman mukaisesti. Lisäksi lämmintä metsämarjamehua, pientä purtavaa sekä vinkkejä terveysmetsäkävelyiden toteuttamiseen osana omaa arkea. Retkeen voidaan sisällyttää erityisteemana esimerkiksi villiyrtit, värikasvit ja luonnon kasveilla värjääminen.

Pyydä tarjous sähköpostitse info@outar.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Osallistujat: 8-10 hlö
Kesto: 2h tai useamman retken sarja
Retken taso: helppo
Kenelle: Terveysmetsä retket sopivat kaiken kuntoisille ja kaiken ikäisille, retki suunnitellaan ryhmän mukaan.

Oppaasi

Terveysmetsäretkellä oppaanasi toimii koulutettu Terveysmetsä -opas Ronja Kuokkanen (YTM, Sosionomi AMK, luonnonvarajatuottaja ja keruutuotekouluttaja).

Koe Terveysmetsä. Sinulle suunniteltuna. Pyydä tarjous.