Kasvivärjätyt tekstiilit

Paikallisilla luonnonkasveilla värjättyjä kudottuja sisustustekstiilejä
luonnonläheiseen sisustamiseen.


Outar -tekstiilit ovat kotimaista käsityötä. Sisustustekstiilit kudotaan käsin perinteisillä kangaspuilla pienessä kotikutomossa Vatajankosken kylässä. Sisustustekstiilit valmistetaan pienissä erissä ja värjätään käsin. Verkkokaupastamme löydät kynnysmattoja ja pieniä sisustusmattoja. Suuremmat matot valmistetaan tilauksesta asiakkaan mittojen mukaan max 120 cm levyisinä. Tilausmattojen tiedustelut: info@outar.fi


Luonnonväriaineet ovat ekologinen vaihtoehto. Luonnonvärit ovat uusiutuvia ja 100% biohajoavia. Kasvivärit ovat värillisiä yhdisteitä, joita saadaan ruoho- ja puuvartisten kasvien eri osista. Kasvivärjäys ylläpitää vuosisatoja vanhaa kansantaitoa hyödyntämällä paikallisia kasveja käsitöiden värinlähteenä.


Materiaalivalinnoissa suositaan ekologisia ja kierrätysmateriaaleja. Tekstiilit kudotaan ekologisiin luonnonkuituihin. Kasvikuiduista käytetään juuttia ja pellavaa, jotka ovat ympäristöystävällisimpiä kuituja viljelyominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään. Kudottujen mattojen kuteet valmistetaan kuluttajapoistotekstiilistä ja niiden värjäyksessä käytetään kasviperäisiä värejä. Voit lukea lisää ympäristömyötäisestä tuotesuunnittelustamme täällä.


Jokainen tuote on uniikki, sillä sävyjen vaihtelu on kasvivärjäyksessä luonteenomaista. Kasvi sisältää aina useita väriaineita, joista syntyy hienostunut väriskaala. Kasvivärien värimolekyylit myös heijastavat valoa eri tavalla kuin synteettisten väriaineiden. Kasvivärit ovat pehmeitä ja yhteen sointuvia. Kasvivärit ovat kestäviä, mutta tekstiilistä oikein huolehtiminen pidentää sen käyttöikää. Täällä voit tutustua kasvivärjätyn tekstiilin pesu- ja hoito-ohjeisiin.Villit luonnonvärit kotiisi.