Iloa ja hyvinvointia metsästä ja luonnonväreistä

Kasvivärjätyt sisustustekstiilit

Outar tuotteet ovat kotimaista käsityötä. Käsin kudotut sisustustekstiilit valmistetaan ekologisista luonnonmateriaaleista ja värjätään paikallisilla luonnonväreillä. Kasvivärjätyt tekstiilit kierrätyspuuvillasta ja kasvikuiduista tuovat luonnonläheiseen sisustukseen uniikkeja ja harmonisia värisävyjä ilman synteettisiä väriaineita ja eläinperäisiä kuituja.

Kasvivärjäyksen verkkokurssi

Verkkokurssi kasvivärjäyksen perusteista. Kurssilla perehdyt siihen, miten kasvivärjätään kauniita villalankoja ja puuvillakankaita suomalaisilla luonnonvaraisilla kasveilla turvallisesti sekä ympäristöä säästäen. Verkkokurssilla voit opiskella milloin ja missä haluat. Voit myös ostaa Outar -verkkokaupasta valmiin kasvivärjäys tarvikepaketin kotiin.

Ohjatut terveysmetsä -retket

Terveysmetsä – retki perustuu tutkimustuloksiin luonnon moninaisista vaikutuksista hyvinvointiimme. Outar järjestää Terveysmetsäretkiä upeissa kansallispuistokohteissa: Lauhanvuoren kansallispuisto, Kurjenrahkan kansallispuisto, Helvetinjärven kansallispuisto ja Seitsemisen kansallispuisto. Opastettujen metsäkävelyiden aikana koemme luonnon kaikilla aisteillamme. Terveysmetsä sopii kaikille. Retkipaketit myös omalle ryhmälle räätälöitynä!

Värikasvien lajitunnistusretket

Kasvivärjäys itse kerätyillä luonnonkasveilla on aivan erityisellä tavalla inspiroivaa. Värikasvikävelyllä opimme tunnistamaan suomalaisia värikasveja ja värjäyskasvien kasvupaikkoja. Oppaasi on luontoalan ammattilainen. Tutustumme pohjoisen luonnon väripalettiin lukuisten värinäytteiden avulla. Saat mukaasi kirjalliset ohjeet värikasvien keruuseen ja villan tai puuvillan kasvivärjäykseen.